JAMB 2019: 44 Likely Questions & Answers from SWEET SIXTEEN

Shar With Your Friends Using The Below Buttons

Joint Admission and Matriculation Board, JAMB 2019: 44 Likely Questions & Answers from SWEET SIXTEEN (Jamb 2019 Recommended Novel)
44 Likely Questions & Answers from SWEET SIXTEEN
The questions below are picked from different sources. I advice to read painstakingly, and make sure you study the questions very well, as they might be asked in Jamb examination.

44 LIKELY QUESTIONS & ANSWERS FROM SWEET SIXTEEN

1. Who is the protagonist in the book sweet sixteen?
ANS. Aliya

2. What was the introductory statement on Aliya’s 16th birthday letter?
ANS.”How time flies”

3. In the department of rascality and smartness who was the gold medalist?
ANS. Akin.

4. To Aliya what is the meaning of being dumb?
ANS. Not being intelligent.

5. What is the title of chapter one of sweet sixteen?
ANS. The letter.

6. What is Aliya’s mother profession?
ANS. Nursing.

7. What is the name of Aliya’s father?
ANS. Mr. Bello

8. To Aliya being called a child is the same thing as?
ANS. Stupid.

9. At the birth of Aliya what was he fathers profession?
ANS. Journalism. (copied from www.examrelief.com.ng)

10. The only thing Aliya’s father thought was worth celebrating was?
ANS. Achievements not birthday.

11. The name of the writer of sweet sixteen is ?
ANS. Bolaji Abdullahi.

12. What name disgusted Aliya most?
ANS. You could call her chubby, plump but not fat.

13. At What age did Aliya start wearing bra?
ANS. At the age of ten.

14. At what age did Aliya get into secondary school?
ANS. 12

15. What was Aliyas perception about her roommate Grace?
ANS. She was a nice and generous person.

16. What was the proof that Aliya was serious in her chemistry for the term?
ANS. It reflected in her continuous Assessment and she made an A at the end of the term.

17. What kind of girls did Mr. Bello say boys like?
ANS. Dumb girls.

18. According to sweet sixteen what is the main aim of chess game?
ANS.To capture opponents king.

19. Why did Aliya not return Tokunbos teddy bear which he gave her on Valentine’s day?
ANS. She thought she won’t do that without hurting him.

20. Aliya’s religion was?
ANS. Islamic religion.

READ ALSO: How to Get All Your Jamb Questions and Answers 5hrs to your Scheduled Time

21. What is the title of Aliyas 16th birthday letter?
ANS. ”Letter to my daughter”

23. What was Aliya’s sixteenth birthday present?
ANS. A portable digital Camera.

24. What was so special about Aliya’s 16th birthday letter?
ANS. It had 16 pages and each page for each year of her life.

25. What was Aliya doing when grace returned from the bathroom on Aliya 16th birthday?
ANS. Dressing her bed.

26. What are the definitions Mr. Bello give as the meaning of dumb girls?
ANS. A girl who needs to live up to peoples’s expectation

Reader Also Read:  Facts About JAMB Results Upgrade & Why You Should Run From Fraudsters

27. What statement does Aliya father make to end discussions during visiting days?
ANS. ”By the way do you still have your inhalers”

28. What sickness was Aliya suffering from?
ANS. Asthma.

29. What advice did Aliya’s father give to her when she asked if she could return the teddy to bobo.
ANS. “Well is a decision you have to make for yourself”.

30. Mention two incidence that stopped Aliya from returning Bobo’s teddy to him?.
ANS.The duty master approaching them in their mode of discussion and secondly tokunbo travelling to Ireland.

31. What is Bobo’s real name ?
ANS. Tokunbo.

MUST READ: How to Get All Your Jamb Questions and Answers 5hrs to your Scheduled Time

32. She felt she could be charged for the number of words she spoke who is this?
ANS. Grace.

33. What surprised Aliya about her 16th birthday letter?
ANS. She thought her dad copied Maya Angelou work with the title “letter to my daughter”, but was surprised to see her dad copied only the title and wrote the letter in his words. (copied from www.examrelief.com.ng)

34. Apart from Public relations job another occupation considered by Aliya’s mother for her father is?
ANS. Stand up Comedy.

35. Who is the king of boys according to the novel?
ANS. Akin.

36. What did Aliya’s friends tell her about having male siblings?
ANS.They are annoying.

37. What was the name of Aliya’s mathematics teacher?
ANS. Miss. Salako.

38. “Must you always be a jerk, she asked menacingly” who was this statement referring to and why?
ANS. To Akin because he pronounced mensuration as menstruation which made the whole class burst into laughter.

39. What was people’s perception about Grace?
ANS. People thought she was a snob because she did not like talking.

40. Aliya’s birthday gift while in school was mostly given to her by?
ANS. The principal.

41. What was written on the teddy bears heart shaped embossement given to Aliya by Tokunbo?
ANS. I love you.

READ ALSO: How to Get All Your Jamb Questions and Answers 5hrs to your Scheduled Time

42. To perform well in the terminal examination what was Aliya’s plan?
ANS.To improve her question answering speed by taking off five minutes allowed to each question.

43. What was the title of Aliya’s 12th birthday letter.
ANS .Happy birthday my first lady, remember only God is greater than you.

44. At primary school,Aliya’s father was working with a?
ANS.Public Relations Agency.

*Why not invite your friend, family and colleagues sitting for JAMB 2019 to join the largest WhatsApp group for JAMB UTME

We Update Our Social Media Platform With Latest Updates, Don’t Miss Out Join US On Facebook and For Latest Updates.


Shar With Your Friends Using The Below Buttons

1 Comment

Leave a Reply

Your Phone Number will not be published.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.